Home

Veldhuisweg 1-59 te IJhorst

33901998verkochtin overlegParklandgoed ’t Veldhuijs
IN PRIJS VERLAAGD !!! Voor rustzoekers en natuurliefhebbers:

Aan de rand van een klein groen park staat deze Finse houten recreatiewoning.

Indeling:
Binnenkomst via halletje met toegang tot badkamer, toilet en slaapkamer. In de woonkamer vindt u de toegang tot de tweede slaapkamer. De mooie ruime woonkamer met open keuken, voorzien van inbouwapparatuur, heeft een schuifpui naar het overdekte terras. In de aangrenzende, inpandige berging bevindt zich de cv-combiketel en de aansluiting voor de wasmachine en droger.
Door de ligging van de woning kun je maximaal genieten van het karakteristieke coulissen landschap dat deze streek zo aantrekkelijk maakt. Vanuit de achterzijde van de woning kijk je direct op de weilanden, waar, tussen de houtwallen, 's morgens regelmatig reeën grazen. De ruime kavel is zo beplant dat er sprake is van volledige privacy.
Kortom je kunt in en rondom het huis in alle seizoenen genieten van een intense rust, slechts onderbroken door vogelgeluiden.

Het huis staat op een klein park op de grens van Noord-Overijssel en Drenthe in het natuurhistorische belangwekkende Reestdal dat grenst aan uitgestrekte bossen, doorsneden door akkers, weilanden, heidevelden en vennen. Rond het park en in de wijdere omgeving zijn veel fiets- en wandelpaden, die voeren langs eeuwenoude landgoederen, kastelen, monumentale boerderijen, schaapskooien en streekmusea. Voor wie van wind en water houdt zijn in de nabije omgeving de Vecht, de Reest, Weerribben, Beulaker en Belter Wijde goed bereikbaar, om te vissen, te zwemmen of te varen. Wanneer u echter het zwerven door schilderachtige brinkdorpen als Oud Avereest, Balkbrug, Gramsbergen, Hardenberg of Lemele even moe bent en u misschien behoefte heeft aan het vertier van een grotere plaats: De binnensteden van Meppel en Zwolle zijn gemakkelijk bereikbaar. Compleet met gezellige terrasjes, winkelstraatjes, evenementen en markten. Wilt u verder weg dan ligt b.v. Duitsland op circa 30 min. rijden. Altijd goed voor o.a. een goedkope borrel of tankbeurt in combinatie met heerlijke Kaffee und Kuchen.

De in uitstekende staat verkerende woning is in 2013 o.a. voorzien van een nieuwe dakbedekking, een houten terras en is bovendien nog rondom in de lak gezet. Verder beschikt de woning over de volgende extra's: geïsoleerde betonnen fundering, een deels betegelde badkamer, een betegelde vloer in de berging, een extra deur naar de tuin en een panoramisch raam met zicht op de weilanden. De gehele vloer is voorzien van laminaat. Er wordt verwarmd middels cv-radiatoren en vloerverwarming. Met de Zweedse Handöl houtkachel kan bovendien het hele huis verwarmd worden, wat zeer energiebesparend werkt.
De ruime, onderhoudsvriendelijk beplante kavel is volledig eigendom en u betaalt dus geen erfpacht. Verder zijn er geen lawaai veroorzakende voorzieningen als zwembad of speeltuin en mede daardoor zijn ook de parklasten laag. Voor kinderen (en ouders) is de op 10 min. afstand gelegen recreatieplas De Zwarte Dennen gelegen, compleet met strand, in de luwte van het bos. Door zijn veelzijdige mogelijkheden en de indeling van de woning is deze plek zowel interessant voor gezinnen met, als gezinnen zonder kinderen, evenals voor senioren en voor hen die meer aanpassingen wensen.

Er gaat uiteraard niets boven een bezichtiging, u bent van harte welkom !!!
Foto's